Sonny Boy & De Dageraad - Annejet van der Zijl

Sonny Boy & De Dageraad - Annejet van der Zijl
Merk: Em. Querido's Uitgeverij
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 22,15€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Sonny Boy & De Dageraad
Annejet van der Zijl

Ter gelegenheid van de feestelijke 25ste druk nu deze 'hartverscheurende geschiedenis van twee ongewone geliefden' voor het eerst met de Surinaamse voorgeschiedenis in één band, aangevuld met tal van niet eerder gepubliceerde foto's en kaarten.

Najaar 1928 ontmoeten de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse Rika, bijna veertig, getrouwd en moeder van vier kinderen, elkaar. Ze worden verliefd, krijgen een verhouding en Rika wordt zwanger. Een schandaal met verstrekkende gevolgen: Rika raakt haar kinderen kwijt, Waldemar kan niet terug naar Suriname. Maar ze blijven bij elkaar en bouwen in de crisisjaren een nieuw leven op met hun zoon Waldy, 'Sonny Boy'. Waldemar werkt op een bank, Rika runt een goedlopend pension in Scheveningen en probeert de band met haar familie en kinderen te herstellen.

In de Tweede Wereldoorlog wagen ze hun leven door onderduikers in huis op te nemen, wat hen duur komt te staan. Goed geschreven, boeiende en ontroerende, waargebeurde levensgeschiedenis van twee gewone, maar ook heel bijzondere mensen. Uitstekend gedocumenteerd en van achtergrondinformatie voorzien. In deze jublileumeditie is tevens opgenomen 'De dageraad'* over de Surinaamse voorgeschiedenis. Verder een uitgebreide fotokatern (zwart-wit) met ook niet eerder gepubliceerde foto's en kaarten. Met nieuw nawoord van de auteur, bronnenverantwoording, en een beknopte bibliografie. Het boek is een bestseller geworden en wordt ook verfilmd. Verzorgde gebonden uitgave met leeslint, kleine druk.

Hardcover | 255 pagina's | Em. Querido Uitgeverij BV | Amsterdam/Antwerpen | 2009 | 25ste druk
ISBN  978 90 214 3768 2

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020