Het groene huis - Mario Vargas Llosa

Het groene huis - Mario Vargas Llosa
Merk: Meulenhoff
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 20,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

HET GROENE HUIS
Mario Vargas Llosa

ROMAN

In het kleine provinciestadje Piura opent don Anselmo een bordeel. Een van de regelmatige bezoekers uit de sloppenwijken wordt verliefd op een meisje dat in de Amazone-oerwouden is 'gerekruteerd' om bij de nonnen op de missie tewerkgesteld te worden. Daarnaast speelt het verhaal van de indiaan Jum die een collectief probeert op te richten om de uitbuitende rubberpotentaten te slim af te zijn. Het groene huis is een overdonderende roman vol merkwaardige, even trieste als komische personages. 
In deze roman, vol boeiende en bonte verhalen met merkwaardige, trieste en komische handelende personages, slaagt Mario Vargas Llosa erin een wrede en onrechtvaardige samenleving tot in alle gradaties te ontleden.

Oorspronkelijke titel La casa verde
Vertaald door Mariolein Sabarte Belacortu

AUTEUR
MARIO VARGAS LLOSA
(Peru, 1936) is een van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse schrijvers van deze tijd. Zijn romans staan bekend om hun politieke en gewelddadige sfeer en hun aandacht voor het morele verval van de maatschappij. Via kranten mengt Vargas Llosa zich geregeld in het maatschappelijk debat en in 1987 was hij kandidaat voor het presidentschap in Peru. In 2010 werd Mario Vargas Llosa bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur.

PRODUCTSPECIFICATIE
Nederlands | paperback | 428 pagina's | Meulenhoff | Amsterdam | 2012
ISBN  90 290 6855 8               

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020