An Inside Look - Raphael Sorton

An Inside Look - Raphael Sorton
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 14,95€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

An Inside Look
Raphael Sorton

Een autobiografische verhaal van het leven van een kleine jongen, geboren 23 mei 1946 op een 5 vierkante mijl eiland, Saba genaamd, met ongeveer 900 inwoners en die zijn vaderland moest verlaten om een opleiding in het buitenland te volgen. Vele jaren later, keerde hij terug naar zijn eiland en bekleedde de functies van administrateur, gouverneur en aan de top van zijn carrière als Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen in Den Haag, Holland.

Zijn reis door de Nederlandse Antillen en de interactie met ambtenaren en politici, in het algemeen van Curaçaose oorsprong, bracht onderliggende raciale, arrogante en superioriteitstendensen, t.a.v. buitenlandse investeerders, personen van andere eilanden, en zelfs onderling, aan het licht. Dit alles toegeschreven aan de haperende antwoorden van waarom, ondanks gedegen inspanningen, om  buitenlandse investeringen naar het eiland te trekken, nooit echt succesvol was.

Het hoogtepunt van zijn carrière was het afleggen van de eed voor gouverneur in handen van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Engels | paperback | 133 pagina’s | Free Musketeers | Zoetermeer | 2012
ISBN  978 90 484 2749 9

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2017