Een koloniale speeltuin - Miriam Sluis

Een koloniale speeltuin - Miriam Sluis
Merk: Prometheus
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 21,56€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

EEN KOLONIALE SPEELTUIN
De Antillen achter de schermen
Miriam Sluis

NON-FICTIE

Het doek is gevallen voor de Nederlandse Antillen. Op 10 oktober 2010 werden Bonaire, Sint Eustatius en Saba  BES-gemeenten, terwijl Curaçao en Sint Maarten de status van autonome landen binnen het koninkrijk verkregen. Aruba heeft die status al sinds 1986. Maar wat is er nog Nederlands aan de zes eilanden. Hoeveel liefde voelen koninkrijksgenoten onderling? Waarom staan Curaçaose jongeren op straathoeken van Nederlandse steden? En hoe raakten de staatkundige veranderingen de ziel van de eilanden?

Een koloniale speeltuin schetst de laatste vijf jaar van de Nederlandse Antillen: het krachtenveld op de eilanden, tussen de zes zustereilanden en binnen het koninkrijk der Nederlanden. En in de Caraïbische en Zuid-Amerikaanse regio, waar Curaçao aan de wieg stond van Venezuela en St. Eustatius de geboorte van de Verenigde Staten inluidde.

MIRIAM SLUIS is publicist. Sinds 2005 is ze correspondent op de Nederlands-Caraïbische eilanden voor NRC Handelsblad. Eerder verschenen De Antillen bestaan niet (2004) en Zoutrif (2008).

Nederlands | paperback | 264 pagina's | Prometheus / NRC Handelsblad | Amsterdam/Rotterdam | 2010
ISBN 978 90 446 1605 7

RECENSIE
Over De Antillen bestaan niet

'Het boek leest als een documentaire, waarbij we worden meegenomen op een speurtocht van stad naar dorp, van kroegbaas naar politicus.' - Noordhollands Dagblad

'Goede informatie, het probleem helder beschreven.' - De Gelderlander

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019