Sibling Voices of Sunrise City - Gregory & Tammy Richardson

Sibling Voices of Sunrise City - Gregory & Tammy Richardson
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 15,45€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

SIBLING VOICES OF SUNRISE CITY
A Collection of Poems, Lyrics, Papers & Essays About the Aruban Town of San Nicolas
Gregory Richardson & Tammy Richardson

De schrijvers proberen hun mening te geven over een aantal sociale, culturele en politieke vraagstukken met betrekking tot de gemeenschap van San Nicolas, Aruba. Ze pakken de zaken vanuit verschillende hoeken van identiteit, etniciteit, religie, geslacht, muziek en taal. De thema's worden vertaald in een collectie van essays, liederen en gedichten. Gregory en zijn zus Tammy willen deze stemmen delen met iedereen die meer wil weten over het leven, het denken en de ontwikkeling van de Arubaanse stad die bekend zou worden als de Sunrise City.

San Nicolas is een olie stad ontstaan met de oprichting in de jaren '30 van de Lago olie raffinaderij op Aruba. Door de vele kansen die de raffinaderij bood kwamen migranten uit de verschillende buurlanden van het Caribisch gebied daar om te werken en te wonen. De samenstelling van San Nicolas is zeer divers qua cultuur, ras en identiteit. Dit heeft bijgedragen aan de multiculturele uitstraling van de stad, waar verschillende culturen elkaar ontmoeten en een manier moesten vinden om samen te leven. Dit viel niet altijd mee in een gemeenschap waar racisme en vooroordelen voorkwam. Alhoewel de schrijvers aangeven dat de derde generatie het relatief beter hebben, is er een bepaalde mate van ontworteling in de gemeenschap. Een herontdekking van de betekenis van zwart zijn en zelfwaardering is van belang voor de huidige generatie. In deze zal de Arubaanse gemeenschap dan ook de bevolking in al zijn diversiteit moeten erkennen en omhelzen.

GREGORY RICHARDSON heeft een Master in Latijns-Amerikaanse & Caribische Studies aan de Universiteit van Utrecht. Momenteel werkt hij als docent en onderzoeker bij het IPA op Aruba.

TAMMY RICHARDSON heeft een Master in Organisatie Wetenschappen en Openbaar Bestuur aan de Universiteit van Utrecht. Ze werkt momenteel bij de Overheid van Sint Maarten.

Engels | paperback | 107 pagina's | Eigen Beheer | Aruba | 2012
ISBN  --

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019