Jungle Rudy - Jan Brokken

Jungle Rudy - Jan Brokken
Merk: Uitgeverij Atlas
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 12,88€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Jungle Rudy
Jan Brokken

Wie is de legendarische Jungle Rudy? Waarom liet hij zijn familie in Nederland achter om een nieuwe start te maken in de regenwouden van Venezuela, een van de meest ondoordringbare gebieden ter wereld. In dit meesterlijk literaire non-fictie boek volgt Jan Brokken de voetsporen van de twintigste-eeuwse ontdekkingsreizen en avonturier Rudy Truffino, een man die zijn leven wijdde aan het in kaart brengen van de verdwenen wereld in het regenwoud van Orinocco.

Jungle Rudy is het portret van een man die in de doolhof tussen twee culturen het spoor bijster raakt in de Zuid-Amerikaanse jungle.

"Wat een meesterlijk boek is Jungle Rudy. Zoiets kom je in onze letteren nou zelden of nooit tegen -maar wat een heerlijk genre. Ik heb het werkelijk in één adem uitgelezen. Ik hoop dat de rest van Nederland dat ook zal doen." - Renate Dorrestein

Jan Brokkens beschrijving van dit leven is prachtig. - La Chispa

In Jungle Rudy is Jan Brokken documentalist, journalist en biograaf. Maar het meest toch is hij de romanschrijver: zijn gave het juiste detail te kiezen, zijn verbeeldingskracht, zijn vermogen om de lezer de betovering van een volslagen ongewoon leven te laten ondergaan.
- Jan Geurt Gaarlandt in de Volkskrant

A masterpiece of narrative non fiction. - The New York Times

A suspenseful tale. - The Sun-Herald

Paperback | 270 pagina’s | Atlas Uitgeverij | Amsterdam | 1999
ISBN  90 254 2439 2

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019